Agenda

 • di
  06
  okt
  2020
  di
  08
  dec
  2020
  16.15-17.45Nijbeets, Tolhekbuurt 28 (praktijk dokter Stadt)

  De groep is een laagdrempelig trainingsaanbod voor kinderen om de emoties rond de scheiding van hun ouders op een creatieve en speelse wijze plek te geven. Het wordt gegeven aan kinderen van de basisschool leeftijd (groep 3 tot en met 8) in een kleinschalig groepje. In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur werken de kinderen aan de hand van het boek Kamil de groene kameleon van Danielle Steggink (Uitgeverij SWP). Er wordt gewerkt met creatieve opdrachten en er wordt aan de hand daarvan met elkaar over gesproken en geoefend.

  Na de tweede bijeenkomst vindt een ouderbijeenkomst plaats over de inhoud van de training en de werkvormen die de kinderen krijgen, waar ze ook thuis mee aan het werk gaan.

  De training is ontwikkeld door Praktijk Invia (www.praktijk-invia.nl) en Helios (www.heliostherapie.nl) en wordt gegeven door Christien Post van Helios en Dieneke Reitsema van Praktijk Invia.

  Denkt u dat uw kind baat kan hebben bij deze training en zou uw kind graag met andere kinderen zijn/haar ervaringen willen delen? Meld haar of hem dan aan! Doe dit op tijd omdat de groep snel vol loopt.  Aanmelden kan per mail

   

 • do
  14
  jan
  2021
  do
  11
  mrt
  2021
  18.30-20.30Groningen, Expertisecentrum Trauma en Verlies

  "beleven, voelen, vormgeven, stilstaan"

  Tussen maart en juli 2020 is met succes een rouwgroep aangeboden binnen de samenwerking tussen Helios en het Expertisecentrum Trauma en Verlies in Groningen. Hieraan willen we in 2021 vervolg geven. In de groep is ruimte voor (h) erkenning door contact met lotgenoten en er wordt beeldend vormgegeven aan herinneringen en gevoelens. Talent is niet nodig!

  Deze rouwgroep is bedoeld voor mensen die kampen met rouwklachten na het verlies van een dierbare. De therapie bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur. Er wordt gewerkt in een kleine groep van 4 tot 6 deelnemers. De groep gaat van start bij voldoende deelnemers.

  "Tijd en ruimte nemen om aan verdriet vorm te mogen geven"