Werkwijze

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Na aanmelding volgt een kennismakings- en intakegesprek.
Individuele therapie omvat minimaal vijf sessies van een uur of drie kwartier.

Voor nadere diagnostiek kan gebruik worden gemaakt van een driedelige diagnostische tekentest, de Diagnostic Drawing Series, kortweg DDS genoemd.

Bij voldoende aanmelding (vier tot vijf personen) is groepstherapie mogelijk. Er zijn verschillende soorten groepen:

  • werken aan een eigen thema binnen een groep
  • beeldende therapie en mindfulness
  • een rouwgroep
  • 50 – / + groep

Het beeldend proces wordt beleefd als een actief proces waarbij positieve verandering en persoonlijke kwaliteiten centraal staan. In mijn werkwijze ga ik uit van de psychosynthese. Dit is een benadering die de mogelijkheid biedt, verschillende aspecten van jezelf te ontdekken, te ervaren en te integreren. Hierbij zijn beelden het uitgangspunt.

De mindfulness en beeldende therapie groep gaat bij voldoende belangstelling van start op vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur . Het is een kleine groep (maximaal 4 personen) waarin ontspanningsoefeningen, meditatie en imaginatieoefeningen worden afgewisseld met beeldend werken. Er zijn 8 bijeenkomsten. Kosten vaak geheel vergoed via aanvullende verzekering.

coaching met behulp van de verbeeldingstoolkit bij kanker: Ik werk met behulp van de verbeeldingstoolkit en imaginatieoefeningen. https://vimeo.com/107124495