Werkwijze

Een verwijzing voor specialistische jeugdhulp van de huisarts kan nodig zijn voor de zorg vanuit de Jeugdwet. Voor volwassenen is een verwijzing niet perse noodzakelijk.

Na aanmelding volgt meestal binnen 2 weken een kennismaking en intake.

De wachttijd voor de start van de behandeling van jeugd bedraagt gemiddeld 2 maanden.

Individuele therapie omvat minimaal vijf sessies van een uur of drie kwartier.

Voor nadere diagnostiek kan gebruik worden gemaakt van een driedelige diagnostische tekentest, de Diagnostic Drawing Series, kortweg DDS genoemd.

Bij voldoende aanmelding (vier personen) is groepstherapie mogelijk. Er zijn verschillende soorten groepen:

    • werken aan een eigen thema binnen een groep
    • beeldende therapie en mindfulness
    • een rouwgroep

 

Het beeldend proces wordt beleefd als een actief proces waarbij positieve verandering en persoonlijke kwaliteiten centraal staan. In mijn werkwijze ga ik uit van de psychosynthese. Dit is een benadering die de mogelijkheid biedt, verschillende aspecten van jezelf te ontdekken, te ervaren en te integreren. Hierbij zijn beelden het uitgangspunt.

De mindfulness en beeldende therapie groep gaat bij voldoende belangstelling van start op vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur . Het is een kleine groep (maximaal 4 personen) waarin ontspanningsoefeningen, meditatie en imaginatieoefeningen worden afgewisseld met beeldend werken. Er zijn 8 bijeenkomsten. Kosten vaak geheel vergoed via aanvullende verzekering.

coaching met behulp van de verbeeldingstoolkit bij kanker: Ik werk met behulp van de verbeeldingstoolkit en imaginatieoefeningen. https://vimeo.com/107124495