Ouderen

afbeelding op ouderen-paginaNaarmate u ouder wordt, kunnen gebeurtenissen uit uw leven meer naar boven komen. Soms zijn er moeilijk woorden te vinden om te omschrijven wat u dan voelt. Door hierover te tekenen, te schilderen of beelden te maken krijgen herinneringen een plaats in uw levensgeschiedenis en kunt u gebeurtenissen herwaarderen. In zekere zin loop ik tijdens de therapie een poosje met u op.

Ook kan het zijn, dat u zich onzeker, onrustig of angstig voelt doordat dingen u minder makkelijk af gaan. Schilderen of boetseren zijn rustgevend en  kunnen u meer zelfvertrouwen geven. De oefeningen die ik aanbied zijn niet moeilijk en vragen geen kunstzinnig talent.

Wanneer u kanker heeft of een andere chronische ziekte,  kan ik u oefeningen aanbieden waardoor  u zich sterker en rustiger voelt bij het ondergaan van noodzakelijke behandelingen.

U kunt individuele therapie krijgen of in een groep werken van 4 personen. Er zijn verschillende groepen:

  • een introductiegroep
  • beeldende therapie en mindfulness. Deze groep gaat in september van start op vrijdagochtend. Er is nog plek! Vergoeding via aanvullende verzekering.
  • een groep voor mensen met dementieklachten
  • 60 – /+ groep, met als thema: herinner je gisteren, leef vandaag, droom van morgen. Deze groep gaat in september van start indien er voldoende aanmeldingen zijn. Er is nog plek! 10 x op de maandagochtend. Vergoeding via aanvullende verzekering.

De therapie vindt plaats in Helios, soms ook plaats onder het dak van Sûnenz. Individuele behandeling kan zo nodig in de thuissituatie plaatsvinden. De kosten worden vaak geheel of voor een groot gedeelte vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Sunenz-met-payoff3